SÄTEILYMITTARIN TARKASTUS

Tiesitkö, että esimerkiksi väestönsuojassa hyvässä tallessa oleva säteilymittari tarvitsee säännöllisesti altistusta säteilylle?

Jos säteilymittarin tarkastuksesta on kulunut yli viisi vuotta, niin silloin on viimeistään aika altistaa mittari säteilylle. Muussa tapauksessa mittarin säteilynilmaisin voi kuoleutua ja kallis mittari on pian käyttökelvoton.

 

KATA Safety Oy toimii Säteilyturvakeskuksen valtuuttamana säteilymittareiden tarkastajana ja vuosittain tarkastamme yli tuhat mittaria.

Tarkastamme kaikkien valmistajien säteilymittareita ja -ilmaisimia omilla tarkastuslaitteilla ja kalibrointiradalla Pohjois-Karjalassa.

Jos säteilymittarin tarkastusaika on vanhentunut tai umpeutumassa - voit lähettää mittarin helposti oheisen saatteen kera huoltoomme.

 

Säteilymittarin tarkastuksen hinta on 89 € + alv / kpl.

Hinta sisältää mittarin tarkastuksen, tarkastusraportin, virallisen tarkastustarran mittariin sekä mittarin palautuksen toimituskulut postitse Suomessa.

 

 

 

kata säteilymittari

Säteilymittarin tarkastuksen hyödyt:

  • Mittari pysyy toimintakuntoisena
  • Kalliin mittarin säteilyilmaisin ei kuoleudu
  • Mittari täyttää STUKin VAL 4 -ohjeen vaatimukset
  • Säännöllisesti huolletun säteilymittarin käyttöikä on kymmeniä vuosia
  • Voit luottaa mittarin toimintaan ainakin seuraavat 5 vuotta

Lisävinkki: Säteilymittarissa ei kannata pitää paristoja sisällä käytön ulkopuolella. Yleisin vika mittareissa on käyttämättömään mittariin sisälle vuotaneet vanhentuneet paristot. Halutessasi vaihdamme tarkastuksen yhteydessä mittarin vanhentuneet paristot uusiin.

Säteilymittari on osa turvallisen väestönsuojan varusteita. Väestönsuojan tarkastus ja tiiveyskoe tulee toteuttaa 10 vuoden välein. Tarkastus kuuluu nykyisin kiinteistönomistajan vastuulle. Milloin teidän kiinteistönne väestönsuoja on viimeisimmän kerran tarkastettu?

 

KATA Safety Oy on Säteilyturvakeskuksen (STUK) valtuuttama säteilymittareiden tarkastaja.

Lisätietoja säteilymittareiden tarkastuksesta STUKin www-sivuilla:

Valmiusohjeet: https://www.stuk.fi/saannosto/stukin-viranomaisohjeet/valmiusohjeet

VAL 4 -ohje: https://www.stuklex.fi/fi/ohje/VAL4

Kata® Säteilymittarien huolto ja kalibrointi lisäpalveluna

Tarkastuksen yhteydessä toteutamme tarvittaessa Kata® säteilymittareiden huollon ja kalibroinnin. 

YLÖS