KATA

Kata on vuonna 1986 Tshernobylin ydinonnettomuuden jälkeen perustettu pääasiassa säteilyturvallisuuteen erikoistunut yritys. Alunperin yritys toimi perustajiensa Kauko ja Pipsa Tanskasen kotikunnassa Polvijärvellä. Sieltä toiminnat siirrettiin parempien liikenneyhteyksien vuoksi Ylämyllylle noin kymmenen kilometriä Joensuusta länteen. Toimitusjohtaja Kauko Tanskanen työskenteli ennen yrityksen perustamistaan Säteilyturvakeskuksen palveluksessa kahdeksan vuoden ajan päätyönään säteilymittausteknologian kehittäminen.

Katan asiakkaita ovat jälleenmyyjät, pelastuslaitokset,  ydinvoimateollisuus, kunnat, sairaalat, yliopistot ja muut opilaitokset, kiinteistö- ja taloyhtiöt, yritykset ja yksityishenkilöt.

Alkuvuosinaan Kata keskittyi ainoastaan kannettavan säteilymittarin kehittämiseen. Vuosien saatossa tuotekonsepti on laajentunut. Tänä päivänä Kata® -tuoteperheestä löytyvät niin monipuoliset säteilymittarisovellukset, säteilymittareiden määräaikaistarkastuspalvelut sekä potilasannosmittarit röntgentutkimuksiin. Vakiotuotteidemme lisäksi olemme kehittäneet lukuisia asiakaskohtaisia tuotteita. 

Vuonna 2018 Suomen Turvaympyrän palvelut liittyivät osaksi Kataa, jolloin yhtiön nimeksi tuli Kata Safety Oy. Tärkeänä osana toimintaamme ovat nykyisin väestönsuojiin liittyvät palvelut: väestönsuojan tarkastus, huolto ja tiiveyskoe. Lisäksi suunnittelemme ja asennamme kiinteistöjen palokatkoja.

YLÖS