KATA

1986Kata perustetaan

Tsernobylin ydinonnettomuus

Kata Electronics logo

Muutto Ylämyllylle

1995

Kata osaksi Suomen Turvaympyrä Oy:tä

2018

Kata on vuonna 1986 Tshernobylin ydinonnettomuuden jälkeen perustettu pääasiassa säteilyturvallisuuteen erikoistunut yritys. Alunperin yritys toimi perustajiensa Kauko ja Pipsa Tanskasen kotikunnassa Polvijärvellä. Sieltä toiminnat siirrettiin parempien liikenneyhteyksien vuoksi Ylämyllylle noin kymmenen kilometriä Joensuusta länteen. Toimitusjohtaja Kauko Tanskanen työskenteli ennen yrityksen perustamistaan Säteilyturvakeskuksen palveluksessa kahdeksan vuoden ajan päätyönään säteilymittausteknologian kehittäminen.

Keväästä 2018 alkaen Kata-Electronics on ollut osa Suomen Turvaympyrä Oy:tä. 

Asiakkaitamme ovat jälleenmyyjät, pelastuslaitokset,  ydinvoimateollisuus, kunnat, sairaalat, yliopistot ja muut opilaitokset, kiinteistö- ja taloyhtiöt, yritykset ja yksityishenkilöt.

Alkuvuosinaan Kata keskittyi ainoastaan kannettavan säteilymittarin kehittämiseen. Vuosien saatossa tuotekonsepti on laajentunut. Tänä päivänä Kata® -tuoteperheestä löytyvät niin monipuoliset säteilymittarisovellukset, säteilymittareiden määräaikaistarkastuspalvelut sekä potilasannosmittarit röntgentutkimuksiin. Vakiotuotteidemme lisäksi olemme kehittäneet lukuisia asiakaskohtaisia tuotteita. 

Kata on  toimittanut tuotteitaan myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Tuotteitamme käytetään pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä, Italiassa, Espanjassa, Kanadassa  ja Etelä-Koreassa. 

YLÖS