Kata Yrityksen historia

Yritystalo

Kata on vuonna 1986 Tshernobylin ydinonnettomuuden jälkeen perustettu pääasiassa säteilyturvallisuuteen erikoistunut yritys. Alunperin yritys toimi perustajiensa Kauko ja Pipsa Tanskasen kotikunnassa Polvijärvellä. Sieltä toiminnat siirrettiin parempien liikenneyhteyksien vuoksi Ylämyllylle noin kymmenen kilometriä Joensuusta länteen. Toimitusjohtaja Kauko Tanskanen työskenteli ennen yrityksen perustamistaan Säteilyturvakeskuksen palveluksessa kahdeksan vuoden ajan päätyönään säteilymittausteknologian kehittäminen.

Asikasryhmämme muodostavat sisäasiainministeriön alaiset palo- ja pelastuslaitokset, säteilyturvakeskus (STUK), ydinvoimateollisuus, kunnat, sairaalat, yliopistot ja muut opilaitokset, pelastusopisto, kiinteistöyhtiöt ja taloyhtiöt, yritykset ja yksityishenkilöt.

Alkuvuosinaan Kata keskittyi ainoastaan kannettavan säteilymittarin kehittämiseen. Vuosien saatossa tuotekonsepti on laajentunut. Tänä päivänä Kata® -tuoteperheestä löytyvät niin monipuoliset säteilymittarisovellukset, säteilymittareiden määräaikaistarkastuspalvelut, huoneilman radonmittalaitteet kuin potilasannosmittarit röntgentutkimuksiin. Vakiotuotteidemme lisäksi olemme kehittäneet lukuisia asiakaskohtaisia tuotteita, kuten GPS-satelliittipaikannusta hyödyntävät Kata® -kartta- ja paikkatietojärjestelmät, säteilyonnettomuuden simulointijärjestelmät, asiakkaan omiin laitteisiin liittyvät säteilynmittausmoduulit ja jopa hirvilaskentajärjestelmät.

Yrityksemme keskeinen toimintatapa on asiakaslähtöinen tuotekehitys, innovatiivisuus sekä postiivinen asennoituminen yrittäjyyteen yleisesti. Tunnustuksena innovatiivisuudestamme ovat Tuottava Idea -palkinto vuonna 1988, kunniamaininta vuonna 1996 ja Kultainen Avain -kunniakirja vuonna 2000.

Kata on kahdenkymmenen toimintavuotensa aikana markkinoinut tuotteitaan myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Tuotteitamme käytetään Suomen lisäksi myös muissa Pohjoismaissa, Baltian maissa, Venäjällä, Italiassa, Espanjassa, Kanadassa, Arabimaissa ja Etelä-Koreassa. Tuotanto tapahtuu pääosin ammattitaitoisten alihankkijoiden kautta.


Yhteystiedot

Kata

Tehtaantie 8
80400 Ylämylly
FINLAND

Puh: +358 13 631 971
Fax: +358 13 631 474

e-mail: kata@kata.fi